Erasmus+ projekt nas nedvomno bogati

V Erasmus+ projektu MeYou Society (Jaz in Ti v Družbi) se aktivnosti realizirajo po načrtu.

 

V prvem letu projekta je naša naloga pripraviti 1. del programa Več kot spričevalo na temo Kdo sem jaz. V ta namen smo od 11. do 14. decembra 2017 v okviru kratkoročnega usposabljanja strokovnih delavcev na šoli ponovno gostili strokovne delavce partnerskih šol: dva predstavnika španske šole in tri predstavnice bolgarske šole.

Veliko skrbi nam je povzročala predvsem misel na to, da bo potrebno celotno usposabljanje izpeljati v angleškem jeziku, vendar smo že prvi dan ugotovili, da »je strah okoli votel, notri pa ga nič ni«. Izkušnja tega srečanja nas je opogumila in dala potrditev, da zmoremo komunicirati v tujem jeziku in se še kaj novega naučiti.

Vsaka država članica projekta je pripravila predlog delavnic za dvig samopodobe na temo »Kdo sem jaz« za učence. Sodelujoči na usposabljanju smo bili deležni izpeljave teh delavnic, s čimer smo se pripravili na izpeljavo med učenci. Z aktivno udeležbo smo pridobili tudi na področju lastne samopodobe, velik doprinos pa smo začutili na področju medsebojnega spoznavanja.

Osnutek delavnic »za pokušino« si lahko ogledate na spletni strani https://mysociety.splet.arnes.si.

V projektu uporabljamo tudi eTwinning spletni portal. Za opolnomočenje uporabe le-tega nam je priskočila na pomoč priznana in izkušena »eTwinnarica« ga. Tatjana Gulič.

Naše druženje je obogatila učiteljica zgodovine z zanimivo in interaktivno delavnico na temo spoznavanja Slovenije in slovenskega jezika. V popoldanskem času pa smo delček lepot Slovenije gostom predstavili tudi v živo.

Gostje so hospitirali pri urah matematike, angleščine in zgodovine. Tako so spoznali učence naše šole, opazovali izvajanje pouka, čas šolske malice in rekreativnega odmora. Pri uri zgodovine so se učenci 8. a pogovarjali o absolutizmu v Franciji in Španiji. Izkoristili so priložnost in prosili španskega učitelja, da jim je razložil dogajanje v Španiji v obdobju absolutizma. Naši učenci so z zanimanjem poslušali razlago v španščini in nato še prevod v angleščini – neprecenljivo doživetje!

Po izpeljanem natečaju za logotip projekta na posamezni šoli smo med šestimi logotipi (po dva iz vsake šole partnerice) izbrali enega. Ponosni smo, da je avtorica logotipa našega projekta učenka naše šole.

Z izpeljavo mednarodnega usposabljanja strokovnih delavcev smo izredno zadovoljni. Hvaležni za dano možnost vsestranske obogatitve si kljub obsežnemu delu obetamo veliko izboljšav, ki jih nameravamo vključiti v šolski kurikulum.

Podrobnejšo predstavitev vseh aktivnosti v okviru projekta, ki jih izvajamo na šoli, si lahko preberete na spletni strani https://mysociety.splet.arnes.si/.

Sledite nam lahko tudi na Facebook profilu https://www.facebook.com/meyousociety.erasmusplus.

Vodja projekta Suzana Harej

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookTweet about this on Twitter
Objavil/-a: Damjana Šajne
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (4 votes, average: 2,00 out of 5)
Loading...