Modro-zelena mesta – osnovnošolski natečaj

Na Inštitutu za celostni razvoj in okolje (ICRO) že 21. leto organizirajo nacioni likovno – literarni in raziskovalni natečaj VODNI DETEKTIV, tokrat v sodelovanju s Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo UL, Oddelkom za okoljsko gradbeništvo in Muzejem za arhitekturo in oblikovanje (MAO). Namen letošnjega natečaja je doseči večje poznavanje povezanosti vode z mestom z vidika globalnih klimatskih sprememb in s tem povezanimi poplavami, sušami in drugimi pojavi ter predvsem s tem, kako naša mesta in način življenja prilagoditi novim danostim življenja na Zemlji. Letošnja tema je »MODRO-ZELENA MESTA«.

Naloge se lahko lotite tako da:
– napišete in ilustrirate pripoved, v kateri predstavite kako si predstavljate pokrajino, mesta in hiše v prihodnosti, ki jo bodo zaznamovale spremenjene klimatske razmere ter kako se bomo spoprijeli s problemi voda ipd. (literarni in likovni projekt).
– pripravite raziskovalno nalogo in napišete povzetek v obliki članka (raziskovalni projekt).

Natečaj se bo zaključil 25. maja 2018. Več o natečaju in prijavnico poiščite na povezavi.

 

Vabilo: Na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani pa je na ogled razstava Vodni detektiv, ki kroži po različnih šolah v Sloveniji. Če bi katera šola želela postaviti razstavo na svoji šoli in jo uporabiti kot učni pripomoček, naj se oglasi.

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookTweet about this on Twitter

One thought on “Modro-zelena mesta – osnovnošolski natečaj