Začenja se nova izvedba spletnega tečaja MOOC-V

14. marca 2018 bo Arnes začel z osmo izvedbo spletnega tečaja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij – MOOC-V. Tečaj je v prvi vrsti namenjen predvsem zaposlenim v šolstvu, k udeležbi pa vabimo tudi vse ostale, ki vas obravnavana tematika zanima.

 

Prijava na tečaj je možna prek spletnih skupnosti na portalu SIO. Ključ za vstop v tečaj je mooc2018marec. Prijave na tečaj se odprte od 28. februarja dalje.

Cilj Arnesovega tečaja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij je, da udeleženci osvojijo digitalne kompetence. Še posebej je namenjen učiteljem, ki lahko znanje prenašajo na mlajše generacije. Te so res rojene v digitalno dobo, a imajo le zelo »površinsko« znanje rabe tehnologij, ki jih obkrožajo.

Informacijsko-komunikacijske tehnologije so prisotne na vsakem koraku. Spoznavajo jih že otroci v vrtcu, ki dobre in slabe izkušnje z njihovo rabo pridobivajo skozi celoten čas izobraževanja. Sodobne tehnologije lahko najdemo v učilnicah in neštetih napravah, ki nas obkrožajo. V življenju postajajo zvesti spremljevalec, saj ima vsaj mobilnik skoraj vsak vedno na dosegu roke.

Tečaj poteka tri zaporedne tedne, tedensko obremenitev pa uporabniki prilagajajo svojim željam in potrebam. Vsebine so prilagojene tako tistim, ki imajo osnovno znanje o tematiki, kot tudi zahtevnejšim uporabnikom

Po uspešno opravljenem tečaju udeleženci prejmejo Mozilino značko »Pametni uporabnik interneta«. V kolikor se naknadno odločite za udeležbo na srečanju v živo, dobite potrdilo o usposabljanju v trajanju 16 ur.

Vljudno vabljeni  k udeležbi na tečaju!

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookTweet about this on Twitter
Objavil/-a: Damjana Šajne
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (3 votes, average: 1,33 out of 5)
Loading...