Gorenjski raziskovalci so se predstavili v Strahinju

V Biotehniškem centru Naklo je 4. aprila potekalo 27. območno tekmovanje gorenjskih mladih raziskovalcev.  Pred osmimi ocenjevalnimi komisijami se je zvrstilo 60 raziskovalnih nalog: 37 osnovnošolskih in 23 srednješolskih. Naloge so bile uvrščene v 8 tematskih sklopov, ocenjevalo jih je petindvajset ocenjevalcev, ki so bili s kakovostjo in raznovrstnostjo raziskovalnih problemov zelo zadovoljnii. Udeleženci so prejeli tudi zbornik povzetkov raziskovalnih nalog.

Za razbijanje uvodne treme je bil pripravljen krajši kulturni program in osnovni napotki raziskovalcem. Nato so raziskovalci in njihovi mentorji odšli v učilnice. Z javno predstavitvijo svojega dela so pridobili 30 % možnih točk, že poprej pa so komisije ocenile naloge in jim podelile točke za raziskovalni pristop, hipoteze, interpretiranje rezultatov, izvirnost in uporabnost, navajanje virov, jezik in prikaz rezultatov. Z vprašanji po koncu predstavitve so komisije preverjale tudi samostovjnost, iznajdljivost in nastopno prepričljivost.

Med tem, ko so komisije usklajevale vrednotenje in razvrščale naloge, so si tekmovalci lahko vodeno ogledali BIC Naklo. Proti večeru so raziskovalcem podelili priznanja. Najboljši se bodo predstavili prihodnji mesec na državnem srečanju v Murski Soboti.

Raziskovalci, mentorji in člani komisij ob odprtju srečanja.

Kulturni program.

Uvodni napotki organizatorjev.

Predstavitev nalog s področja ekonomije, turizma, varnosti v cestnem prometu, arhitekture, gradbeništva, geografije in geologije.

Pozdrav naklanskega župana.

 

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookTweet about this on Twitter