Arnesova konferenca Mreža znanja popestrila dneva

Konferenca Mreža znanja, ki jo že vrsto let uspešno organizira Arnes in je bila tokrat prvič dvodnevna (22. – 23. november 2017), je zagotovo popestrila dneva številnim, ki so jim blizu sodobne tehnolgije in želijo v korak s časom.

Prvi dan je konferenca pokrivala predvsem sistemske vidike uporabe novih tehnologij, predstavljene pa bile tudi dobre prakse dela z njimi. Ozrli so se v zgodovino interneta v Sloveniji in v prihodnost, ki jo ustvarjajo v okviru Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Drugi dan konference je bil namenjen predstavitvi praktičnih in poglobljenih primerov rabe storitev, predvsem pa delavnicam, ki so uporabnikom omogočile pridobivanje znanja in olajšale delo.

Poleg zanimivih vsebin Mreža znanja ponuja tudi veliko priložnosti za druženje z vašimi stanovskimi kolegi ali s sodelavci iz Arnesa, s katerimi lahko razpravljate o vaših pogledih na moderne informacijsko-komunikacijske tehnologije, polemizirate, delite z njimi mnenja in predstavljate svoje predloge rešitev uporabe teh tehnologij.

In prav v teh neformalnih druženjih, ko beseda da besedo se najde marsikatera rešitev ‘nerešljivega’.

Tokrat v prispevku več fotografij, da vidite pestrost dogajanja, na njih pa tudi nekaj tistih, ki ‘slišijo na ime staff’ in so poskrbeli, da so obiskovalci dobili vrečke z uporabno vsebino, majčke za poletne dni pa, da so ‘mikrofoni hodili’ in je dogajanje bilo posneto. Ja, sploh, da je konferenca stekla, kot mora.

Posnetke s konference Mreža znanja si lahko ogledate na portalu Arnes Video.