Mesec varne rabe interneta na šolah – naročite svoj spletni paket aktivnosti!

Šole in druge organizacije, ki delate z mladimi, prisrčno vabimo, da v mesecu februarju sami organizirate svoj dogodek: učno ali razredno uro, tehniški ali kulturni dan, delavnico, debato, posvet, srečanje ali kakršnokoli drugo aktivnost, ki obravnava problematiko varne in odgovorne rabe interneta in mobilni naprav.

Še prav posebno pozornost želimo nameniti temam spletnega ugleda in pretiranega objavljanja na družabnih omrežjih. Vsakič, ko objavimo informacije na spletu, kjer jih lahko vidijo vsi, izgubimo nekoliko svoje zasebnosti in dopolnimo svoj spletni ugled in digitalni odtis. Z deljenjem selfijev in ostalih informacij preko Facebooka, Viber-ja, Instagrama, Snapchata in drugih omrežij nimamo več nadzora nad tem, kdo vse jih bo videl ali delil naprej. Fotografije, ki krožijo na internetu, je skoraj nemogoče odstraniti, neprimerne objave imajo lahko posledice na različnih področjih, v družbi, v šoli, pri iskanju zaposlitve, ipd.

Za vas pripravljamo brezplačen spletni paket gradiv, ki vam ga bomo na podlagi vaše registracije poslali ob koncu meseca januarja 2018.

Na podlagi registracije bomo učiteljem poslali dostop do:

  • spletnega paketa gradiv za delo v razredu z učenci,
  • pasice oz. spletnega bannerja za umestitev na šolsko spletno stran: »Praznujemo Dan varne rabe interneta, 6. februar 2018«,
  • interaktivnega zemljevida Slovenije, ki bo prikazoval vse šole podpornice Dneva varne rabe interneta in mobilnih naprav.

Prosimo vas, da se za spletni paket prijavite tukaj: https://izobrazevanja.safe.si/SID2018

Vse informacije v zvezi z aktivnostmi ob Dnevu varne rabe interneta 2018 lahko spremljate na naši spletni strani: https://safe.si/aktivnosti/dan-varne-rabe-interneta/dan-varne-rabe-interneta-2018