Modro-zelena mesta – osnovnošolski natečaj

Na Inštitutu za celostni razvoj in okolje (ICRO) že 21. leto organizirajo nacioni likovno – literarni in raziskovalni natečaj VODNI DETEKTIV, tokrat v sodelovanju s Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo UL, Oddelkom za okoljsko gradbeništvo in Muzejem za arhitekturo in oblikovanje (MAO). Namen letošnjega natečaja je doseči večje poznavanje povezanosti vode z mestom z vidika globalnih klimatskih sprememb in s tem povezanimi poplavami, sušami in drugimi pojavi ter predvsem s tem, kako naša mesta in način življenja prilagoditi novim danostim življenja na Zemlji. Letošnja tema je »MODRO-ZELENA MESTA«.

Naloge se lahko lotite tako da:
– napišete in ilustrirate pripoved, v kateri predstavite kako si predstavljate pokrajino, mesta in hiše v prihodnosti, ki jo bodo zaznamovale spremenjene klimatske razmere ter kako se bomo spoprijeli s problemi voda ipd. (literarni in likovni projekt).
– pripravite raziskovalno nalogo in napišete povzetek v obliki članka (raziskovalni projekt).

Natečaj se bo zaključil 25. maja 2018. Več o natečaju in prijavnico poiščite na povezavi.

 

Vabilo: Na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani pa je na ogled razstava Vodni detektiv, ki kroži po različnih šolah v Sloveniji. Če bi katera šola želela postaviti razstavo na svoji šoli in jo uporabiti kot učni pripomoček, naj se oglasi.

One thought on “Modro-zelena mesta – osnovnošolski natečaj