Komisiji Fabianijevega natečaja sta se odločili

IMG 5300

IMG 5300

V Dutovljah je 29. junija potekalo ocenjevanje izdelkov, ki so jih na  8. mednarodni bienale otroškega prostorskega oblikovanja in 5. geografski natečaj PO FABIANIJEVIH POTEH poslali učenci in dijaki. Na natečaj prostorskega oblikovanja je prispelo blizu 300 izdelkov, ki jih je poslalo skoraj sto mentorjev iz 60 slovenskih, srbskih in kanadskih šol. Na geografski natečaj je prispelo 55 izdelkov iz 25 osnovnih in 2 slovenskih srednjih šol; 39 prospektov in razglednic, 13 filmov, 3 prosojnične predstavitve. Organizatorji bienala so Društvo likovnih pedagogov Primorja, Osnovna šola Dutovlje,Osnovna šola Komen in Društvo učiteljev geografije Slovenije.

Svečana podelitev nagrad bo 27. oktobra v Štanjelu.Organizatorji bodo pripravili tudi katalog s strokovnimi prispevki in fotografijami nagrajenih izdelkov. Katalog prejšnjega bienala je na voljo na spletni povezavi OŠ Komen.

Spremljevalne prireditve bienala bodo slikarski ekstempore učiteljev likovne umetnosti, ki bo letos namenjen grafiki. Svoje izdelke bodo učitelji predstavili na razstavi. V tednu pred podelitvijo nagrad bodo v likovnem ustvarjanju učenci izbranih šol v Štanjelu oblikovali prostorske postavitve, geografska ustvarjalnica pa bo povezana z učno potjo po pokrajini. Dogovorili so se tudi za dopolnitev razpisa, ki ga bodo prihodnje leto poskusili še bolj promovirati v tujini.

Dogovor komisij pred ocenjevanjem.

Likovna komisija usklajuje ocenjevalna merila. V tridimenzionalnih postavitvah se pokaže vsa ustvarjalnost mladih arhitektov.

Največ geografskih predstavitev svojega kraja so učenci in dijaki narediliv prospektni in filmski obliki.

Domači kraj so nekateri učenci prenesli tudi v dinamično igro.