#raziskovalnica in eNovičnik Zavoda RS za šolstvo

Zavod Republike Slovenije za šolstvo vsak mesec objavlja novice in z mesečno raziskovalno temo spodbuja vzgojitelje in učitelje, da se vključijo v razpravo in tvitno pomagajo oblikovati skupno stališče do nekega izziva.

Julijske novice obujajo spomine in v temi meseca raziskujejo, kako so se šolske počitnice spreminjale skozi čas. Intervjuvanec meseca je Vojko Kunaver, vodja predmetne skupine za zgodovino in področne skupine za družboslovje, umetnost in humanistiko. V Založbi so na ogled revije: Glasba v šoli in vrtcu, Matematika v šoli in Razredni pouk, v Obvestilih pa napoved vseh o prihajajočih/načrtovanih dejavnostih. Več branja s klikom.

V poletnem dopustniško-počitniškem času #raziskovalnica tvitno sprašuje, kako naj vzgojitelji in učitelji dejavno preživijo dopust, otroci, učenci in dijaki pa počitnice. Njena poletna radovednost je Aktivne počitnice. Spodbuden uvodni članek niza nekatere možnosti; nekatere predloge; nekatere zamisli. CŠOD-ji so odprti tudi poleti. Zato vabijo k oblikovanju namigov, o tem kaj so #aktivnepočitnice. S tviti. Seveda pa želijo, da tvitanje ne bi bila edina počitniška dejavnost.