
Na Zavodu RS za šolstvo poteka nacionalni strokovni posvet o šolski prehrani »Zagotavljanje in izboljševanje kakovosti organizirane prehrane otrok in mladostnikov«. Udeležuje se ga sto učiteljev gospodinjstva in organizatorjev šolske prehrane. Udeležence je pozdravil Vinko Logaj, direktor ZRSŠ, Aleksandra Pivec, kmetijska ministrica, pa je predstavila pot hrane od proizvajalca do potrošnika in opozorila na ključne razmisleke, ki se jih o tej poti mora zavedati vsak človek, vključene pa morajo biti tudi v pouk.
Nato so stekli dopoldanski referati:

Kakovost in učinki organizirane šolske prehrane z različnih vidikov – Irena Simčič, Zavod Republike Slovenije za šolstvo
Nadzor in zagotavljanje varnosti hrane v institucionalnih kuhinjah – Andreja Bizjak, Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin
Spletna podporna okolja za načrtovanje prehranskih obrokov – Rok Poličnik, Nacionalni inštitut za javno zdravje
Zagotavljanje ozaveščenosti o zdravih prehranskih izbirah – Anita Kušar, Igor Pravst, Inštitut za nutricionistiko
Medicinsko predpisane diete v vzgojno-izobraževalnih ustanovah – Andreja Čampa, Tomaž Poredoš, Pediatrična klinika Ljubljana

Popoldanski referati bodo:
Ekološka hrana za bolj zdravo življenje otrok in mladostnikov – Martina Bavec, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Ugotovitve strokovnega spremljanjakakovosti jedilnikov v vzgojno-izobraževalnih ustanovah – Matej Gregorič, Nacionalni Inštitut za javno zdravje
Pomen vzgojno-izobraževalnih dejavnosti za izboljšanjeprehranskih navad otrok in mladostnikov – Irena Simčič, Zavod Republike Slovenije za šolstvo
Didaktične dejavnosti v podporo izboljšanja prehranskih navad – Stojan Kostanjevec, Pedagoška fakulteta Ljubljana
Oblikovanje cen prehranskih obrokov in spremljava stroškov poslovanja na segmentu šolske prehrane v vzgojno-izobraževalnih ustanovah – Irena Simčič, Zavod Republike Slovenije za šolstvo
Zadnji del bo namenjen razpravi in oblikovanju zaključkov.

