Center Noordung vabi učence in dijake, da se sprehodijo po vesolju

V okviru šolskih izobraževalnih programov Centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga so v začetku leta 2019 v celoti prenovili razstave in vsebino. Prav tako so dodali atraktivno novost v obliki interaktivne aplikacije Vesolje 360, kjer lahko učenci preko zanimivih animacij in multimedijske tehnologije spoznavajo vesolje.

Na voljo so tudi drugi tematski programi oziroma delavnice, ki spodbujajo razmišljanje in aktivno sodelovanje učencev. Metode dela temeljijo na neformalnem učenju, vsebine posameznih programov pa izhajajo iz tematskega polja trenutnega razstavnega programa.

Ponujajo tri interaktivne delavnice:

1. VESOLJE 360

V edinstveni interaktivni sobi učenci spoznavajo osnovne značilnosti planetov našega osončja, pojave v vesolju (sončni mrk, lunin mrk) ter tudi nekatere vesoljske misije (sondi VOYAGER, Hubblov teleskop). Učence dodatno spodbudijo z neposredno vključenostjo poteka delavnice, saj lahko tudi sami izbirajo teme in le – te   spoznavajo s pomočjo privlačnih animacij in testov.

2. AKCIJA – REAKCIJA

Po predstavitvi zgodovine raketnih tehnologij se učenci postavijo v vlogo inženirjev in v skupinah izdelajo svojo »vesoljsko vozilo«. S svojimi idejami in s pomočjo strokovnega osebja izdelajo »vesoljsko vozilo« na zračni pogon. Na koncu sledi še »Bitka za Mars«, v kateri se izkaže kdo je bil najboljši inženir.  

3. BIOSFERA

Učenci se najprej spoznajo s pojmom BIOSFERA, nadaljujejo pa v ustvarjalnem delu po skupinah kjer raziskujejo in idejno sooblikujejo nove možnosti naselitve ljudi v človeku neprijaznih razmerah.

Za najbolj pogumne priporočamo tudi testno vožnjo po vesolju v našem simulatorju letenja in sprehod med planeti našega osončja s pomočjo VR očal.

Vstopite v svet neskončnosti – mimo zvezd, v osrčje neznanega!