Festival znanosti v Mariboru

Center eksperimentov Maribor organizira v sodelovanju z Mestno občino Maribor Festival znanosti, ki bo v četrtek, 10. 10. 2019, v prostorih Maribox-a v Mariboru.


K sodelovanju vabijo šole, društva in organizacije, da predstavijo znanstveno in raziskovalno delo ali projekte ter tehnološko napredne tehnologije, ki potekajo na šolah ali v podjetjih in tako skupaj poudarijo pomen znanosti za razvoj sodobne družbe in seznanijo širšo javnost z aktivnostmi, ki potekajo.

Na dogodku bodo mladi lahko v sproščenem okolju izmenjevali informacije o naslednji akademski stopnji šolanja  in o poteku raziskovalnih dejavnosti na posameznih izobraževalnih ustanovah ter o najnovejših tehnoloških dosežkih in aktualnem dogajanju ter različnih zanimivih projektih.

»Odprt delovni prostor« bo tako ob glasbeni spremljavi omogočil druženje s starejšimi kolegi in dosegli bomo pretok prepotrebnih informacij ter res zanimive prikaze dela študentov strojništva, elektrotehnike, naravoslovja  in drugih.

S kratkimi predavanji o obnovljivih virih energije, tehnologijah polimerov in krožnem gospodarstvu bodo obiskovalci dobili informacije o aktualnem dogajanju na tehnološkem področju ter spoznali še mnogo zanimivih dosežkov.

Študenti lahko v prijetnem kotičku prikažejo svoje projektno udejstvovanje in uživajo med sovrstniki v zabavnem druženju ter skupaj obujajo spomine na dijaške dni.

Dogodek bo tudi edinstvena priložnost za nadarjene učence in dijake, da uresničijo svoje sanje.

Uradne prijave za udeležbo na dogodku sprejemajo do 13.9.2019 na cem@ektc.si.

Vir in več: Center eksperimentov Maribor