3. mednarodno srečanje projekta Coding4Girls

V Istanbulu je 14. in 15. novembra 2019 potekalo 3. mednarodno srečanje Erasmus+ projekta Coding4Girls, na katerem smo sodelovali partnerji iz Bolgarije, Grčije, Hrvaške, Italije, Portugalske, Turčije in Slovenije.

V okviru projekta smo ustvarili programsko okolje Coding4Girls, ki je namenjeno spodbujanju razvoja programerskih veščin med dekleti s pomočjo izobraževalnih iger. Trenutno pripravljamo aktivnosti za učence v programskem jeziku Snap!, s pomočjo katerih se bodo učenci s snovanjem in izdelovanjem iger učili programiranja. Aktivnosti bodo prilagojene učenčevemu predznanju in se bodo stopnjevale glede na težavnost, njihovo ustreznost bomo preverili s testiranjem v razredu.

Učitelji bodo v programskem okolju Coding4Girls lahko oblikovali svoje učne ure. Pri tem bodo lahko izbirali med številnimi v naprej pripravljenimi aktivnostmi, povezanimi z različnimi koncepti pri programiranju, imeli pa bodo tudi možnost ustvarjanja svojih aktivnosti. Prav tako bodo učiteljem na voljo navodila za uporabo programskega okolja Coding4Girls.

Več o našem delu si lahko preberete na spletni strani projekta ali na naši Facebook strani, lahko pa nas tudi kontaktirate prek e-pošte coding4girls2018@gmail.com.