Otroci za varnost v prometu

Na OŠ Bistrica smo sodelovali v preventivni prometni akciji Otroci za varnost v prometu. 60 učencev od 1. do 3. razreda z OŠ Bistrica in okoli 50 učencev Podružnične šole Kovor, so v mesecu oktobru risali risbice na temo Alkohol v prometu. Izbrani smo bili, da v sodelovanju s PU Kranj/enoto Tržič pomagamo razdeliti letake in risbice voznikom in s tem ozaveščati, kako pomembno je biti trezen za volanom in paziti na varnost vseh udeležencev v prometu.

8. 11. 2019 je dve skupini učencev (1.K in 4.K) obiskal policist s PP Tržič. Na kratko je predstavil prometno akcijo in kako bo potekala. Nekaj učencev se je preizkusilo v pihanju v alkotest, drugi pa so voznikom podelili letake in jim zaželeli varno vožnjo.

S sodelovanjem v takšnih prometnih akcijah skušamo preko otrok potrkati na vest voznikom in s tem zmanjšati število nesreč in število vinjenih, ki bi se usedli za volan. Želimo vam varno vožnjo brez alkohola.

One thought on “Otroci za varnost v prometu

  1. Januša Stibilj
    11. 12. 2019 at 11:26

    Zelo pomembno je ozaveščanje otrok, staršev ter vseh udeležencev v prometu, saj se dandanes dogaja preveč prometnih nesreč zaradi neupoštevanja prometnih predpisov, vožnje pod vplivom alkohola in uporabe mobilnega telefona med vožnjo.
    Čestitke za akcijo!