Darwinov dan

Tudi letos se Slovenija pridružuje praznovanju mednarodnega Darwinovega dne, s katerim se obeležujemo rojstni dan naravoslovca Charlesa Darwina, rojenega 12. februarja 1809. Praznovanje poteka po vsem svetu v mesecu februarju.

Ob Mednarodnem Darwinovem dnevu bo Slovence nagovoril doc. dr. Cene Fišer v poslanici ob mednarodnem dnevu Charlesa Darwina. Posnetek poslanice bo 12. 2. 2020 dostopen na spletni povezavi: http://videolectures.net.

Vabimo tudi na osrednji slovenski dogodek, na predavanje doc. dr. Ceneta Fišerja, Nastanek biodiverzitete skozi adaptivne radiacije,  9. 2. 2020, ob 11.00, v Prirodoslovni muzej Slovenije.  Predavanje je predstavljeno na povezavi http://www.pms-lj.si/si/koledar?cid=3099. Predavanje bo posneto in 12. 2. 2020 objavljeno na spletni strani videolectures.net.

S praznovanjem mednarodnega Darwinovega dne želimo spodbuditi ljudi po vsem svetu, zlasti mlade, h kritičnemu presojanju, neutrudnemu razkrivanju resnice in nebrzdani radovednosti, k razmišljanju o pomenu intelektualne pokončnosti, osebnostne integritete, poguma in načelnosti. Vse te lastnosti so odlikovale Darwina in ga vodile na velikem intelektualnem potovanju ob odkrivanju zakonitosti evolucije.

Več lahko preberete na uradni spletni strani Mednarodnega Darwinovega dne: http://darwinday.org in na spletni strani Društva biologov Slovenije: http://dbs.biologija.org/aktivnosti.php .

Za več informacij smo vam na voljo na tel.: 031 741303. Sporočilo je pripravilo: