26. Festival inovativnih tehnologij

V soboto, 7. marca 2020, se bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani odvil že 26. Festival inovativnih tehnologij (FIT) v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) in partnerjev v projektu – Fakultete za elektrotehniko in Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani ter Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Maribor. FIT je promocijska prireditev na področju približevanja znanstvenih in raziskovalnih dosežkov inovativnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij mladim generacijam. Sedaj je celoten sklop tekmovanj FIT-a razdeljen na štiri dogodke. Tako bo od letošnjega leta naprej osrednji dogodek, ki zajema največ raznovrstnih področij in na njem potekajo številna državna tekmovanja, tradicionalno vsako leto izveden na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Dogodek bo v soboto, 7. marca ob 9.00 uri na Fakulteti za elektrotehniko (Tržaška 25, Ljubljana) odprl dekan fakultete, prof. dr. Gregor Dolinar.

Po odprtju se bodo med 9.30 in 14.00 uro osnovno- in srednješolci pomerili v različnih tekmovanjih. Urnik si lahko pogledate tukaj.

Vir: ZOTKS