Kahoot! – uporabna in zabavna aplikacija za utrjevanje in preverjanje znanja

Izraz »kahoot« pomeni, da je nekaj zabavno – in spletna aplikacija Kahoot! svoje ime upraviči. Spletna aplikacija Kahoot! je priljubljena pri učencih različnih starosti, hkrati pa enostavna za uporabo in ustvarjanje. Učitelj lahko v njej ustvarja lastne kvize ali pa uporabi katerega od že narejenih kvizov, ki so na razpolago (le-ti so običajno v angleščini, zato so še bolj zanimivi za učitelje tega tujega jezika).

Učenci se prijavijo na spletno stran s kodo (preko računalnika, mobilnega telefona, tablice), ki jim jo da učitelj, in tekmovanje se lahko začne. Tudi tisti učenci, ki so običajno pasivni, radi sodelujejo, saj je igra zasnovana tako, da spodbuja njihovo tekmovalnost. Kahoot! priporočam vsem učiteljem za popestritev utrjevanja, kratka preverjanja ali testiranje predznanja, saj učitelj za vsakega učenca takoj vidi, kje so težave in mu zato lahko takoj pomaga.

3 thoughts on “Kahoot! – uporabna in zabavna aplikacija za utrjevanje in preverjanje znanja

 1. Urška Šparemblek
  12. 4. 2020 at 13:46

  Pozdravljeni,
  tudi jaz veliko uporabljam Kahoot za popestritev učnih ur. Zelo uporaben pa je tudi sedaj, ko poteka učenje na daljavo. Učenci pogosto posegajo po kvizih, ki jih pripravim na ta način in se zraven tudi učijo.

 2. Ramona Arnuš
  12. 4. 2020 at 19:08

  Pozdravljeni,

  se strinjam, da so učenci tako bolj motivirani za delo. Sama sem se s Kahootom srečala tudi na pripravah za Erasmus+ VET SKE projekt. Zanimivo se mi je zdelo, da ga uporabljajo tudi za takšne dejavnosti.

 3. Tjaša Dernikovič
  12. 4. 2020 at 20:22

  Pozdravljeni,

  hvala za to super idejo! Sama sem se z uporabo aplikacije Kahoot že srečala, se mi pa zdi, da ko iščemo nove in inovativne pristope za popestritev pouka včasih pozabimo na določene ideje, ki smo jih kdaj prej že uporabili. Tako, da so taki prispevki vedno dobrodošli.