Najini dnevi v času …

V petek, 13. marca 2020 … novica, zaradi epidemije bodo vrtci in šole do nadaljnjega zaprti. O, hm… kaj pa zdaj to pomeni? Nekako mi je postalo jasno po približno enem tednu. Drugačen življenjski ritem, sprva negotovost, strah, nato spoprijemanje, odkrivanje in navsezadnje čas za ustvarjanje.

V tem prispevku ne bom opisovala svojega šolskega dela na daljavo, ampak delo in sobivanje mame s svojim dve in pol letim malčkom. Z vami želim podeliti nekaj utrinkov, kako je moj Matevž s svojimi idejami popestril dan sebi in seveda tudi meni.

Igra s svetlobo in sencami. Ta je bila nekaj časa najina najljubša. Spustila sva rulete in naenkrat se je pojavil nov svet.

In čez nekaj dni sva šla na bazen. Ja, prav ste prebrali in to vsako jutro tri dni zapored. Postelja je postala prijetno topla voda. Oblekla sva se v kopalke, se špricala, skakala v vodo, plavala, nato pa odšla na zajtrk v restavracijo pri bazenu.

Potem je bil čas za delo. No to pa je bila moja pobuda. Treba je bilo nekoliko osvežiti barvo različnih stvari. Vzela sva najbolj hitro sušečo in nevtralno barvo (vodo) in Matevž je osvežil marsikaj.

Seveda sva si vzela tudi čas za sprehod. Odpravila sva se v gozd, ki je postal nova čudovita igralnica. Splavila sva kar nekaj ladij, natovorjenih s posebnim tovorom.

Tako sem ugotovila, da ti časi pravzaprav zelo dobro vplivajo na mojo iznajdljivost vzpostavljanja in ohranjanja konstruktivnega stika z bližnjimi, na mojo ustvarjalnost ter na prebujanje tistega, kar sem v običajnem ritmu malo postavila na stran.

Vse dobro vam želim!

One thought on “Najini dnevi v času …

  1. Anja Hudales
    15. 4. 2020 at 15:15

    Lepo napisano in v tej situaciji čisto domače. Tudi sama s svojo triletnico odkrivam igre, okoliške kotičke ter se še bolj povezujemo. Bom poskusila tudi igro s sencami, zagotovo ji bo všeč, je krasna ideja … še preden bo to obdobje minilo in spet nas bo ujel (pre)hiter tempo življenja. 🙂