Mednarodna konferenca o podnebnih spremembah bo potekala v spletni obliki

Postavitev table o visokih vodah na mejni reki Sotli

Organizacijski odbor se je odločil, da 2. mednarodno konferenco PODNEBNE SPREMEMBE opravi v predvidenem terminu: 5. in 6. junija 2020 v Štanjelu. Predavanja, referati, predstavitve in diskusije bodo potekale videokonferenčno – na daljavo.

Program in predavatelji ostajajo isti. Z vmesnimi premori bo konferenca potekala v petek med 8.30 in 18.00 ter v soboto med 8.30 in 13.00. Za prijavo je še časa še 5 dni. Obiskati je treba spletno stran https://podnebne.splet.arnes.si/ in poiskati zavihek Prijava in kotizacija . Kotizacija je znižana na 20 evrov. Le s plačilom kotizacije bo možno konferenco spremljati sočasno, prejeta vstopna koda pa bo omogočala branje zbornika na 300 straneh in sodelovanje v razpravi.

Društvo učiteljev geografije Slovenije vabi na konferenco zaradi novega znanja; zanimivih, kakovostnih in uporabnih referatov; ter pestre zasedbe predavateljev s praktičnim šolskim znanjem in novimi znanstvenimi spoznanji. Pomemben je tudi izziv – kako je možno na daljavo organizirati izmenjavo strokovnega znanja.

Razstava plakatov na 1. konferenci je omogočala več načinov odzivanja na predstavljene referate; tudi z lepljenjem sporočilnih listkov.
Osrednji del 1. konference so bili referati domačih in tujih predavateljev.
Delavnica na 1. konferenci – delovanje tekoče vode v pokrajini.