Spletni tečaj – Prvi koraki v svet IKT

Za vse, ki se šele uvajajo v rabo informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) pri pouku, bo v drugi polovici septembra potekal spletni tečaj MOOC z naslovom Iz šole v splet.

V  projektu SIO-2020, v sklopu dejavnosti Razvoj e-storitev in e-vsebin smo na Arnesu v sodelovanju s  Pedagoško fakulteto univerze v Ljubljani pripravili spletni tečaj s katerim želimo pomagati pri prvih korakih v svet uporabe IKT pri pouku. Spletni tečaj smo poimenovali Iz šole v splet. Izobraževanje je namenjeno vsem zaposlenim v vzgoji in izobraževanju.

Spletni tečaj traja pet tednov.  Skupno trajanje izobraževanja je 24 ur. Udeleženci na zaključku, ko so opravili vse naloge, kvize, prebrali gradiva, si ogledali video posnetke in video vodiče, prejmejo značko in potrdilo.

Udeleženci bodo:

●     razumeli vlogo IKT v družbi in njeno rabo v šolstvu,
●     poznali možnosti, ki jih uporaba IKT prinaša v učni proces,
●     poznali digitalne identitete ter varno iskanje po internetu,
●     poznali možnosti sodelovanja z ostalimi učitelji,
●     poznali bonton pri sodelovanju,
●     prepoznali IKT kot priložnost pri podpori in bogatenju pouka ter sredstvo za pouk, osredotočen na učenca,
●     načrtovali strategije in uvajanje IKT v lastno delo.

Za udeležbo na spletnem tečaju ni potrebno nobeno predznanje. Naj vas glede prijave ne skrbi, uredili jo bomo kar med samim tečajem. Pričakujemo le, da kliknete na povezavo, ki vas vodi v spletno učilnico tečaja.

Uvodne aktivnosti in aktivnosti prvega tedna boste opravljali kot gost, torej kot uporabnik, ki ni prijavljen. Prijava na spletni tečaj se opravi v drugem tednu. Na spletni tečaj se boste morali prijaviti z AAI-računom, ki ga pridobite na svoji organizaciji (šoli). Vse to se naučite v drugem tednu spletnega tečaja.

Za začetek priporočamo ogled uvodnega videa, ki pomaga pri prvih korakih.