Spletni program Bookwidgets

Bookwidgets (https://www.bookwidgets.com/a/home) je spletni program, s katerim sestavljamo kvize. Program je primeren predvsem za ocenjevanje in preverjanje učencev na daljavo. Program nam ponuja en mesec brezplačne uporabe, kasneje pa se lahko kupi mesečno licenco, ki se jo obnavlja.

Glavni pogled

V programu lahko sestavimo različne tipe nalog: esejski tip nalog, naloge dopolnjevanja, povezovanja, poimenovanje delov na sličicah ipd. Vsaki nalogi določimo tudi število točk in sproti pišemo tudi rešitve.

Primeri nalog – vstavljanje
Primeri nalog – povezovanje

Ko zaključimo sestavljanje testa, nam program ponudi povezavo, ki jo posredujemo učencem v reševanje. Učenci po začetku reševanja vpišejo svoje ime in veljaven elektronski naslov, na katerega bodo dobili popravljene naloge. Program ima za ‘način ocenjevanja’ neštete funkcije: omejimo lahko čas reševanja in učencem omogočimo takojšen vpogled v rešitve. V programu rešene naloge učencev pregledamo in točkujemo ter po želji v komentar vpišemo oceno. Učencem lahko popravljen in ocenjen izdelek takoj v pdf obliki posredujemo po elektronski pošti. Program nam na koncu ponudi tudi analizo rešenih nalog.

Analiza nalog


Polona Šivec,
učiteljica angleščina na OŠ heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu

4 thoughts on “Spletni program Bookwidgets

 1. Jana Frank
  11. 10. 2020 at 09:19

  Polona, hvala za predstavitev BookWidgets! Super ideja za preverjanje in ocenjevanje znanja v primeru šole na daljavo. Lp, Jana

 2. Jana Nerat
  11. 10. 2020 at 21:04

  Pozdravljeni, ideja je dobra. Kot sem videla na Bookwidgets, pa je program plačljiv? Na naši šoli delamo kvize v učilnici Moodle ali MTeams- Forms. Hvala in uspešno delo še naprej!

  1. Polona Šivec
   14. 10. 2020 at 19:47

   Pozdravljeni,
   mislim, da je program en mesec oz. 30 dni zastonj, nato je plačljiv. Se strinjam, da se bolj splača delati v Moodlu, ki je zastonj. 🙂 Tudi vam še naprej uspešno delo. 🙂

 3. Tanja Stavanja
  12. 10. 2020 at 21:45

  Pozdravljena! Zelo me veseli, da z nami delite svoje znanje o pripravi spletnega preizkusa znanja. Ko smo v lanskem šolskem letu bili primorani zapustiti učilnice in se preseliti za računalnike in v spletna okolja, nam je bilo svetovano, da naj se izogibamo pisnim preizkusom znanja. Tudi sama sem se takrat posluževala predvsem ustnega ocenjevanja preko videokonferenc ali ocenjevanja predstavitev. Moram namreč priznati, da sem bila ves čas poleg tega nekako skeptična glede pisnih ocenjevanj znanja in reševanj kvizov. Resnično sem zadovoljna, da lahko tukaj zasledim izkušnje iz tega področja iz prve roke.
  Na prvi pogled izgleda aplikacija zanimiva in preprosta za uporabo, tako da jo bom vsekakor v bližnji prihodnosti tudi sama preizkusila.
  Srečno!