Kaj pa če ponovno ostanemo doma?

Ker smo v časih, ko nihče ne ve, če se bo ponovila situacija, ki nas je doletela spomladi – karantena in bomo ostali ponovno doma in delali od doma, smo se učitelji in zaposleni v šoli povezali in se odločili, da bomo učencem v sklopu pouka predstavili uporabo Arnes učilnic in drugih IKT pripomočkov.

V našem 4. razredu smo se z učenci odpravili v računalniško učilnico. Tam so se učenci usedli za računalnike in po navodilu sledili opravljanju nalog in spoznavanju IKT (pripomočkov). V sodelovanju s sodelavko – učiteljico računalništva, sva jim predstavili dostop in uporabo Arnes učilnic in dostop ter uporabo učnih pripomočkov ter interaktivnih vsebin Radovednih 5.

Učenci so se seznanili z Arnes učilnico in zbirko Radovednih 5. Pri učni uri jim je šlo zelo dobro, sledili so navodilom in povedali, da bodo vadili tudi doma. Tudi pri naslednjih razrednih urah bomo dejavnost večkrat na kratko ponovili, za primer da (čeprav si tega resnično ne želimo) ostanemo doma.

Za učence je bila ura zanimiva, ker je bila drugačna. Učitelji pa smo tudi veseli, da učence pripravljamo na delo od doma, če bo do tega ponovno prišlo in bo lažje za vse.

Ostanimo zdravi :)!

Jera Csipö

2 thoughts on “Kaj pa če ponovno ostanemo doma?

  1. Nina Belšak
    13. 10. 2020 at 17:12

    Odlično. Učenci v primeru šolanja na daljavo sami poiščejo, kaj morajo narediti, kako oddati naloge… So bolj samostojni in ne potrebujejo staršev v toliki meri, kot je to bilo potrebno spomladi.

  2. Petra Antolin
    16. 10. 2020 at 16:39

    Super, tudi na naši šoli smo se odločili, da bomo otroke seznanili z Arnesovimi spletnimi učilnicami, kar se mi zdi zelo pomembno, saj bodo lahko učenci v primeru ponovnega šolanja na daljavo bolj samostojni in suvereni. Arnesove spletne učilnice so za uporabo zelo enostevne, hkrati pa ponujajo številna orodja za kvaliteten pouk na daljavo.

Dodaj odgovor