Likovno ustvarjanje v člasu šolanja na daljavo

Učenci so doma razpolagali z različnim materialom, zato sem se odločila, da naloge izdelajo tako, da uporabijo čimveč naravnih materialov ter odpadne embalaže.

Tako so ustvarjali mandale iz materialov, ki so jih našli v okolici njihovih domov. Uporabili so razne kamenčke, liste grmov in dreves, strože…

Ob materinskem dnevu so izdelali cvetoče drevo za starše tako, da so obrisali svoje roke ter jih prilepili na toaletne tulce. Le te pa je krasilo nešteto srčkov in seveda čisto posebno sporočilo za starše.

Izdelali so tudi  prikupne lončke, ki so krasile njihove delovne prostore. Za te lončke so uporabili tetrapak, ki so ga preoblikovali v razne živalice in avtomobilčke.

V velikonočnem času pa so se poiskusili v barvanju jajc iz naravnih barv. Tako so barvali z redečo peso, špinačo, kavo, ingverjem…pa še bi lahko naštevala.

Mislim, da smo se vsi skupaj naučili, da lahko iz malih in nepomembnih, odpadnih predmetov lahko nastanejo zelo lepi izdelki ter da pri tem poskrbimo tudi za ekološki vidik.