Mandale

V oddelku podaljšanega bivanja smo se odločili za nekoliko drugačno obliko ustvarjalno preživetega časa in sicer v naravi. V tej uri pri podaljšanem bivanju ponavadi nastajajo izdelki iz različnih materialov.

Tokrat smo povezali sprostitveno dejavnost in ustvarjalno preživljanje časa na prostem. Odločili smo se za izdelavo mandal iz naravnih materialov, ki smo jih našli v okolici.

Nastale so različne mandale. Otroci so pri delu lahko v ospredje postavili svojo domišljijo, bili so ustvarjalni in hkrati uživali ob lepem vremenu v naravi.

Po končanem delu so izrazili tudi svoja mnenja.

»Najbolj mi je bilo všeč, ker smo bili zunaj.«

»Izbrala sem lahko različne stvari, zato je moja mandala zelo lepa.«

»Žal mi je bilo, da mandal nismo mogli odnesti s seboj. Smo pa jih fotografirali in jih tako shranili. Večkrat si jih lahko ogledamo na računalniku.«

2 thoughts on “Mandale

 1. Sonja Štih
  13. 10. 2020 at 17:53

  Nastale so res prečudovite mandale.
  Čestitke!
  Sestavljanje ritmičnih krogov na igriv in fantazijski način spodbuja naše oziroma otrokove sposobnosti motoričnega razvoja, prav tako zahteva koncentracijo in pozornost.

 2. Maja Zagradišnik
  19. 10. 2020 at 21:49

  Res dobra ideja! Učenci so uživali na svežem zraku, hkrati pa razvijali motoriko, ustvarjalnost in koncentracijo. Hvala za delitev, bom uporabila idejo v podaljšanem bivanju.