Tekmovanje v programiranju z delčki Pišek

Tekmovanje poteka po spletu prek računalnika in je samodejno vrednoteno. Vir: ACM Tekmovanja

V času med 1. in 12. februarjem 2021 bo potekalo poskusno tekmovanje v programiranju z delčki Pišek. Tekmovalne naloge bodo dostopne od ponedeljka, 1. februarja od 8. ure, do petka, 12. februarja 2021, do 17. ure.

Tekmovanje poteka po spletu prek računalnika in je samodejno vrednoteno. Tekmovalec ima za reševanje nalog na voljo 35 minut. V primeru, da se učenci in dijaki vrnejo v šolske klopi, lahko tekmovanje izvedete tudi v času pouka (zato je časovna omejitev prilagojena eni šolski uri). Tekmovanje bomo izvedli tudi v primeru šolanja na daljavo.

Tekmovalci tekmujejo v naslednjih kategorijah:

  • 4.–6. razred OŠ – začetniki
  • 4.–6. razred OŠ – napredni
  • 7.–9. razred OŠ – začetniki
  • 7.–9. razred OŠ – napredni
  • SŠ – začetniki
  • SŠ – napredni

Najkasneje do srede, 20. januarja, nam na naslov [email protected] sporočite število tekmovalcev po posameznih kategorijah.

Uporabniška imena in gesla za tekmovalce boste prejeli po elektronski pošti predvidoma v torek, 26. januarja. Poslali vam bomo nekaj uporabniških imen več, da boste lahko tudi sami pogledali, kako tekmovanje izgleda oz. da boste imeli rezervna uporabniška imena, če bo k tekmovanju želel naknadno pristopiti še kdo.

Uporabniška imena so vezana na kategorijo – torej z določenim uporabniškim imenom bo lahko tekmovalec tekmoval le v izbrani kategoriji. Če mislite, da je kakšen tekmovalec sicer začetnik, bi ga pa bilo smiselno vzpodbuditi, da se preizkusi še v kategoriji naprednih, ga lahko upoštevate pri obeh kategorijah in mu date dve uporabniški imeni in gesli. Priporočamo, da v posamezni kategoriji tekmuje ob različnih dnevih.

Poimenskega seznama tekmovalcev nam ne pošiljajte. Rezultate vam bomo sporočili po uporabniških imenih, zato si (v skladu z GDPR) shranite seznam dodeljenih uporabniških imen.

Ker so gesla avtomatsko generirana, jih je morebiti predvsem mlajšim tekmovalcem težje natipkati. Zato jim jih lahko mentorji spremenite (vsakemu posebej). Navodila najdete tu.

Po tekmovanju boste prejeli kratek vprašalnik. Zelo bomo veseli vaših povratnih informacij, saj lahko le tako napake popravimo in tekmovanje izboljšamo tako, da bo tekmovanje vam, predvsem pa vašim učencem in dijakom, v veselje.

Ker je bilo veliko povpraševanja po rešitvah nalog, smo za vas pripravili skripto z rešitvami nalog z 2. poskusnega tekmovanja, ki jo lahko najdete na tej spletni strani

Lep pozdrav

Tekmovalni odbor tekmovanja Pišek