Učitelj sem! Učiteljica sem!

Vir: AmCham Slovenija

Projekt, ki širi dobro prakso učiteljev in učiteljic v slovenskih šolah, vodita nacionalna platforma Partnerstva za spremembe in AmCham Slovenija. Vir: AmCham Slovenija

V Sloveniji drugo leto zapored poteka projekt »Učitelj sem! Učiteljica sem!«, ki izpostavlja odlične rezultate inovativnih, predanih in odgovornih učiteljev.

Njegov namen je, da bi bili učitelji poslušani in slišani. Pomoč projektu nudi medijska hiša Delo. Najprepričljivejša predstavitev na slovenskem izboru, na katerega se je prijavilo 16 učiteljev, bo vodila učitelja na svetovni finalni izbor za najboljšega učitelja Global Teacher Prize.

Prijave je pregledala 11-članska komisija. Finalisti so postali Nina Jelen, OŠ Ivana Škvarče, Mladen Kopasić, OŠ Polje, Mateja Peršolja, OŠ Preserje pri Radomljah, Jože Senekovič, OŠ Bojana Ilicha, in Tanja Jankovič, OŠ Danile Kumar.

Končna ocena bo sestavljena iz treh tretjin – tretjino prispeva komisija, tretjino učitelji, ki sodelujejo v projektu, tretjino javnost, saj bo med 12. in 19. februarjem 2021 organizirano glasovanje občinstva. Zmagovalec bo znan na dogodku, ki bo potekal v torek, 2. marca 2021.

Kava s finalisti, da bo odločitev lažja, bo potekala v torek, 26. januarja 2021, ob 15. uri. Za neposredno sodelovanje se je treba prijaviti, dogodek pa bo možno spremljati tudi na facebooku.