Uradna predstavitev SELFIEforTEACHERS in podelitev prvih ‘priznanj digitalna šola’, 5. oktober 2021

Na svetovni dan učiteljev se predstavlja novo spletno orodje za samorefleksijo, ki učiteljem pomaga pri nadaljnjem razvoju njihovih digitalnih kompetenc.

Na uradni predstavitvi bodo evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade ter slovenska ministrica oz. državni sekretar za izobraževanje, znanost in šport skupaj z učitelji uradno predstavili samoreflektivno orodje »SELFIEforTEACHERS« (spletna stran dogodka-link), ki bo od 5. 10. 2021 dosegljivo v vseh uradnih jezikih EU.

V nadaljevanju bo potekala panelna razprava, na kateri bodo evropski učitelji, izobraževalci učiteljev, študentje pedagoških smeri, ravnatelji in predstavniki ministrstev za izobraževanje predstavili svoje poglede in izkušnje pri uporabi orodja SELFIEforTEACHERS. V diskusiji o učinkih uporabe digitalne tehnologije na učenje pa bodo sodelovali evropski učenci in dijaki.

Na zaključku dogodka bodo podeljena ‘priznanja digitalna šola’ prvim petim slovenskim šolam, ki sodelujejo v pilotnem projektu petih evropskih držav A-SELFIE Digital Schools Awards Programme Pilot, sofinanciranem iz programa Erasmus+. Šole prejemnice priznanj so skozi proces in oddano vlogo izkazale kakovost in odličnost na področju digitalizacije izobraževanja.

Zaradi trenutnih razmer v povezavi s COVID-19 je število udeležencev omejeno izključno na govorce, vabljene predstavnike šol in organizatorja. Vabimo vas, da se nam pridružite na spletni povezavi: