Okrogla miza o varni rabi interneta med mladimi – tudi prenos

A1 Slovenija organizira okroglo mizo na temo varne rabe interneta med mladimi, katere namen bo predstaviti ključne ugotovitve raziskave Digitalno življenje otrok v času korone (Kids’ Digital Lives in Covid-19 Times) in problematiko osvetliti z vidika znanosti in prakse.

Mednarodna raziskava je bila izvedena v 2020 pod okriljem Skupnega raziskovalnega centra Evropske komisije in sofinancirana s strani A1 Slovenija. S podporo raziskavi je A1 Slovenija začel z uresničevanjem svoje zaveze, da družbeno odgovorne aktivnosti v prihodnjih letih usmeri v digitalno izobraženost otrok. S tem v mislih je nastal tudi projekt z zavodom Varni internet, izobraževalna doživetja Spletne brihte.

Gostje okrogle mize

  • izr. prof. dr. Bojana Lobe, Fakulteta za družbene vede,
  • Maša Blaznik, vodja svetovalne skupine TOM Ljubljana, Zveza prijateljev mladine Slovenije,
  • Rok Gumzej, svetovalec pri Logoutu, Centru za pomoč pri prekomerni rabi interneta in
  • Dejan Turk, predsednik uprave A1 Slovenija in A1 Srbija,

bodo spregovorili o spremembah, ki jih je v otroška življenja prinesla epidemija covid-19, vplivu šolanja na daljavo in stiskah, s katerimi so se otroci in mladostniki srečevali pri uporabi digitalnih tehnologij. Naslovili bodo tudi odgovornost ponudnikov interneta pri reševanju izzivov, ki jih ta prinaša, zasvojenost z digitalnimi tehnologijami in izzive vračanja otrok iz digitalnega sveta v analognega.

Vljudno vabljeni, da prisluhnete pogovoru, ki bo potekal v sredo, 20. 10., ob 10. uri, s prenosom na portalu STA v živo (https://vzivo.sta.si/) oz. na FB kanalu A1 Slovenija. Dogodek si bo mogoče ogledati tudi naknadno.

Foto: STA