Evropske nagrade za inovativno poučevanje – podelitev nagrad

  • Podelitev nagrad bo 20.10.2021 ob 10. uri.

Gimnazija Celje – Center, Srednja zdravstvena šola Ljubljana, Osnovna šola Bistrica ob Sotli in OŠ Prežihovega Voranca Bistrica so dobitnice prestižne evropske nagrade, ki jo bo letos prvič podelila Evropska komisija na slavnostnem dogodku 20. oktobra v Bruslju.

Letos premierno poteka podelitev Evropskih nagrad za inovativno poučevanje, ki so del novega programskega obdobja Erasmus+. 16. septembra je potekala virtualna slovesnost, na kateri je Evropska komisarka za izobraževanje kulturo mladino in šport, Marija Gabriel, predstavila Evropsko nagrado za inovativno poučevanje in njen pomen za evropski izobraževalni prostor. Na dogodku, pri katerem je sodelovala tudi slovenska ministrica, dr. Simona Kustec, so bili prvič uradno razglašeni letošnji nagrajenci iz vseh držav, ki sodelujejo v programu Erasmus+.

Osnovna šola Prežihovega Voranca Bistrica je prejemnica nagrade v kategoriji predšolska vzgoja in izobraževanje za projekt Razvijanje socialnih kompetenc otrok z zgodnjim učenjem tujega jezika.

Osnovna šola Bistrica ob Sotli je prejemnica nagrade v kategoriji osnovnošolsko izobraževanje za projekt ‘Ukrotimo kompetence 21. stoletja’.

Gimnazija Celje – Center je prejemnica nagrade v kategoriji splošno srednješolsko izobraževanje za projekt ‘Uvajanje inovativnih učnih okolij’.

Srednja zdravstvena šola Ljubljana je prejemnica nagrade v kategoriji poklicno srednješolsko izobraževanje za projekt ‘Profesionalni in osebni razvoj skozi mobilnost dijakov in osebja’.

Biti ažuren na področju poučevanja in učnih praks lahko pomaga učencem, učiteljem in celo družinam doseči višje standarde pri razvoju spretnosti.

Podelitvi nagrad se lahko pridružite 20.10.2021, ob 10:00 uri.

Vir: Cmepius, Erasmus+ (Facebook stran)