Muzej starih predmetov

Na Podružnični šoli Voklo so učenci 2. razreda v okviru projekta POGUM pripravil muzej starih predmetov. Pobuda za pripravo muzeja je izhajala iz učencev, saj imajo učenci doma veliko primerkov dobro ohranjenih starih predmetov kot na primer posodice za maslo, lesen spenjač za knjigo, likalniki, mlinčki za kavo, denar, kolovrat, stari fotoaparati in telefon, oblačila, stare šolske potrebščine in veliko starega orodja za kmečka opravila. Omenjeni predmeti predstavljajo pravo bogastvo pri ohranjanju lokalne kulturne dediščine.

Ker je v zadnjih časih, zaradi znanih okoliščin, otežkočeno obiskovanje muzejev in drugih kulturnih ustanov, smo se odločili pripraviti muzej, katerega ogled smo ponudili vsem razredom naše šole in predšolski skupini.

Nastala pa je tudi spletna muzejska različica, ki je dostopna na spodnji povezavi: https://padlet.com/teran_darja/Priprava_muzej_starih_predmetov

Vabljeni k ogledu!

2 thoughts on “Muzej starih predmetov

 1. Marko Lalić
  14. 12. 2021 at 13:40

  Najprej čestitke ob razstavi.

  Prav je, da učenci (tudi najmanjši) spoznajo stare predmete in s tem našo kulturno dediščino, da jo ohranjajo zase in za prihodnje rodove.

 2. Siniša Brkić
  14. 12. 2021 at 22:20

  Pozdravljeni.

  Lepa zbirka predmetov, ki bi brez težav našli svoj prostor v pravem muzeju. Verjamem, da so učenci ob obisku zelo uživali.

  Lep pozdrav, Siniša