Tehnični nasveti: Kako se lahko lotite hibridnega poučevanja?

Distant education, online class meeting. Preschool boy in formal shirt but in pajama trousers studying during online lesson at home, social distance during quarantine, self-isolation

Iz učilnic smo se selili za domače ekrane in kamere, nato nazaj v učilnice in spet domov. Zdaj smo se nekako ustalili nazaj v učilnicah, a je praksa v učilnicah takšna, da lahko marsikateri učenec doma v karanteni sledi pouku, ne more pa obiskovati šole.

Zato se verjetno marsikdo sprašuje, kako lahko omogoči spremljanje pouka tistim, ki so doma.

Učencem doma ne moramo pričarati vzdušja učilnice. Spremljanje pouka od doma bo tako, ne glede na našo tehnološko spretnost in iznajdljivost, drugačno. Kljub temu se lahko potrudimo, da je le to kar se da kakovostno.

Nasvete najdete na portalu SIO

V prispevku na portalu SIO obravnavamo različno opremo, skrb za kakovost zvoka in slike ter ugotovitve ob testiranju različne opreme. Članek je prvi korak, sledijo še objave videoprispevkov.

3 thoughts on “Tehnični nasveti: Kako se lahko lotite hibridnega poučevanja?

 1. Irena Malenšek
  10. 12. 2021 at 12:55

  Strinjam se, da je bil način dela drugačen in še vedno je, kot smo ga vajeni. Sem pa mnenja, da drugačen ne pomeni slabši. Sem mnenja, da so se vsi otroci, učitelji in starši naučili veliko, sploh pa potrpežljivosti in odgovornosti.
  Lp Irena

 2. Darja Višnar
  10. 12. 2021 at 13:04

  Pozdravljeni,

  hvala za vaš prispevek o tem, kje lahko najdemo napotke o hibridnem poučevanju. Mislim, da bo to realnost oziroma prihodnost našega poklica, zato so vsi prispevki več kot dobrodošli.