IGRE NA SNEGU

Na OŠ Franca Rozmana-Staneta Maribor smo težko pričakovali bele snežinke, ki bodo pobelile okolico naše podružniške šole. Učiteljice smo opomnile učence, naj ob prvem snegu v šolo prinesejo športno opremo za sankanje in vragolije na snegu. Tako so naši najmlajši šolarji v četrtek zjutraj prišli v šolo z opremo za zimske radosti.

Prvo šolsko uro smo na urniku imeli šport, ki smo jo dodobra izkoristili za sankanje in izdelovanje sneženega moža. Oblekli smo si smučarske hlače, jakno, kapo in seveda rokavice. V šolskih prostorih imamo veliko sani in lopatk za spuščanje po hribu, ki nam pričara nepozabno veselje.

Kot bi mignil smo se polni energije in veselih obrazov odpravili v šolske garderobe, kjer smo odložili športno opremo na radiatorje in se podali novim učnim znanjem naproti. Dan bo hitro minil, suha zimska oblačila bodo pripravljena, da se ponovno podamo na nove zimske dogodivščine v naravi. Juhu, zima je tu.     

2 thoughts on “IGRE NA SNEGU

  1. Aleš Rihtarič
    15. 12. 2021 at 19:52

    Zima res je prima klima!

  2. Robert Črnčec
    21. 12. 2021 at 11:03

    Super. Tudi mi smo novozapadli sneg izkoristili za dejavnosti na snegu. Predmetna stopnja se je seznanila z opremo teka na smučeh in napravila nekaj drsalnih korakov. Upamo, da še bo takšnih snežnih dni še več. 🙂