Internetne prevare in neresnice – spletni pogovorni dogodek za učitelje in druge šolske delavce

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport pred dnevom varne rabe interneta pripravlja 60-minutni spletni pogovorni dogodek na temo spletnih prevar in spletnih dezinformacij, ki so jim izpostavljeni učitelji in šolski delavci.

V času COVID-19 epidemije se vsi srečujemo z različnimi izzivi, ki so povezani s povečano uporabo sodobne tehnologije. Eno izmed perečih področij, ki jih želimo osvetliti, so spletne prevare, neresnice in polresnice, s katerimi se srečujemo pri uporabi interneta. Sodelujoči bodo spregovorili o najpogostejših prevarah, s katerimi se srečujejo učitelji in šolski delavci, ter o prepoznavanju spletnih dezinformacij in kredibilnih virov, o čemer bosta govorila strokovnjaka SI-CERTa in Safe.si. Predvidoma bomo predstavili tudi primer dobre prakse poučevanja o spletnih dezinformacijah v učilnici.

Vabljeni, da se 1. februarja ob 14. uri udeležite dogodka, ki ga bo mogoče spremljati na daljavo preko spleta (YouTube). Ker bi vsebino radi prilagodili udeležencem, lahko ob prijavi oddate vprašanja, ki jih imate v povezavi z obravnavanimi temami in sodelujoči bodo skušali nanje odgovoriti. Za udeležbo na dogodku so potrebne predhodne prijave:

Do posnetkov dogodkov lahko dostopate tukaj: