MOST: Marca na spletne tečaje za hibridni pouk

Young teacher sitting at her workplace and working online on laptop, she preparing for lessons at school

Na Arnesu za uporabnike pripravljajo različna izobraževanja, s katerimi vam želijo olajšati hibridno izvedbo pouka. Za marec so pripravili kar deset posodobljenih in nadgrajenih množičnih odprtih spletnih tečajev – MOST, ki vas bodo naučili uporabljati Arnesove storitve in dodatnega o varni rabi interneta.

Brezplačno, takrat, ko imate čas

Udeležba je brezplačna, potrebujete le dostop do spleta, sami pa določate hitrost, termine in pogostost učenja. Med tečajem boste sodelovali v forumih, medsebojno ocenjevali naloge in opravljali druge zanimive aktivnosti.

Če vas zanima več tematik, se lahko hkrati prijavite na več tečajev, saj časovno niso zahtevni.

O hibridnem poučevanju in varni rabi interneta

Prijavite se v MOST in k sodelovanju povabite tudi vaše sodelavce. S prijavami pohitite, saj je število mest omejeno. Prijavite se s klikom na objavljen termin, na dnu strani s predstavitvijo posameznega tečaja.

Z delom boste začeli 14. marca.

16. marca pa se bo začel MOST-V, tečaj o varni rabi sodobnih tehnologij. Tematike so še posebej zanimive in pomembne v času hitre digitalizacije. Udeležba je pomembna za vsakogar, ki uporablja naprave, povezane v internet.

Tečaje so pripravili strokovnjaki

Množične odprte spletne tečaje so pripravili na Arnesu, v sodelovanju s Pedagoško fakulteto, Fakulteto za družbene vede, Zavodom za šolstvo, Šolo za ravnatelje, Združenjem ravnateljev in strokovnjaki iz osnovnih in srednjih šol. Naložbo sta sofinancirala Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Vir: Arnes