Videokonference: Posodobili smo Arnes VID

Na Arnesu so posodobili videokonferenčni sistem Arnes VID, ki vam omogoča hitro organizacijo izobraževanja na daljavo ali sestanka, saj za uporabo ne zahteva prijave.

Uporabniki boste opazili, da ima vmesnik novo podobo, možnost uporabe virtualnih ozadij, učenci pa bodo z veseljem uporabili reakcije in smeške z zvočnim odzivom.

Učitelji bodo zadovoljni z možnostjo delitve videokonference po podskupinah (ang. breakout rooms) in deljenjem zvoka svojega računalnika, za kar bodo sicer morali uporabiti brskalnik Chrome.

Uporabne za hibridno učenje

Spletne konference Arnes VID so že vključene v Arnes Učilnice, ki so osrednje orodje za izobraževanje na daljavo in hibridno učenje. S povezavo s storitvijo Arnes VID postanejo okolje, v katerem lahko z učenci hitro in enostavno vzpostavite videokonferenčni stik.

Skrbijo za varnost

Moderator konference lahko zdaj poskrbi za dodatno varnost, tako da za udeležence omogoči čakalnico. Storitev je že od samega začetka postavljena na Arnesovih strežnikih, kar pomeni, da vsa komunikacija poteka znotraj Slovenije, testno pa so omogočili tudi šifriranje od pošiljatelja do prejemnika (ang. end-to-end).

Tukaj začnite z uporabo Arnes VID ali pa si poglejte priporočila in navodila za uporabo.