Obisk ekipe UP PEF na University Collegu Dublin v okviru ERASMUS+ projekta Promoting Digital Higher Education by Introducing Immersive Learning into Educational Studies (XR4Ped)

V preteklem tednu so se dr. Mitja Krajnčan, Matija Jenko in Daniel Doz z UP PEF mudili v Dublinu na Irskem, kamor so odšli v okviru ERASMUS+ projekta Promoting Digital Higher Education by Introducing Immersive Learning into Educational Studies (XR4Ped), katerega prijaviteljica in koordinatorica je prav Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem (UP PEF).

Skupaj z partnerji z Fachhochschule des Mittelstands (FHM) iz Berlina v Nemčiji, University Collega Dublin (UCD) na Irskem,  Katholieke Universiteit Leuven (KUL) iz Belgije ter podjetja ENTER iz Gradca v Avstriji so ovrednotili dosedanje delo ter začeli z delom za drugi del projekta, v katerem bodo ustvarili 10 modulov za poučevanje skozi podaljšano resničnost (Extended Reality – XR). Cilj projekta je namreč razvoj študijskega izobraževanja za predavatelje/učitelje/študente pedagoških smeri za implementacijo poučevanja skozi podaljšano resničnost na različnih stopnjah in oblikah izobraževanja ter ureditev virtualne predavalnice XR4Ped, okolja za poglobljeno učenje, skozi katerega se bo lahko celotno izobraževanje izvajalo.

Naslednjič se bodo partnerji srečali v Luevnu v Belgiji po sami izdelavi modulov, kjer bodo skozi program Train the Trainer (LTTA) preverili, če so izdelki pripravljeni za izvedbo pilotnih študij.