Mreža znanja 2022: Ob 30-letnici se bomo povezovali v živo

Robot office manager in thought. A toy retro office with a table, books, a personal computer, a desk lamp and a leather armchair. Red wall, green floor background

Letošnja konferenca Mreža znanja bo strokovnjake na področjih izobraževanja, raziskovanja in kulture znova povezala v živo. Potekala bo od 11. do 13. oktobra. Na konferenci, ki bo potekala v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, bodo slavnostno obeležili tudi 30-letnico ustanovitve Arnesa.

30 let in 300.000 uporabnikov

Na Arnesu od leta 1992 povezujejo znanje. 300.000 uporabnikom s področij izobraževanja, raziskovanja in kulture zagotavljajo omrežne storitve in hkrati skrbijo za nacionalno e-infrastrukturo, ki je osnova za delovanje interneta v Slovenji.

Posebna konferenca za Arnesove uporabnike je sicer prvič potekala leta 2011, leto kasneje, ob 20-letnici ustanovitve Arnesa, pa je dogodek že nosil ime, ki najbolje opisuje njegov namen, Mreža znanja.

Konference, ki je namenjena povezovanju ljudi in izmenjavi znanja se udeleži tudi več kot 500 udeležencev. Arnesovci se veselijo predvsem vnovičnega srečanja z uporabniki, ki naše storitve uporabljajo pri reševanju največjih izzivov človeštva na različnih področjih znanosti ali pa na področju vzgoje in izobraževanja premoščajo digitalni razkorak in ustvarjajo generacije prihodnosti.

Vir: Arnes

2 thoughts on “Mreža znanja 2022: Ob 30-letnici se bomo povezovali v živo

 1. Izidor Mandl
  6. 4. 2022 at 12:34

  Pozdravljeni,
  končno spet v živo 🙂
  Kdaj odprete prijave?
  Morda načrtujete ob obletnici (ponovno) predavanje koga iz dvorane slavnih (Klaas Wierenga na Mreži znanja 2020 je bil vrhunski).
  lp
  izidor

  1. Goran Medenjak
   13. 4. 2022 at 14:09

   Pozdravljeni, prijave bomo odprli na začetku novega šolskega leta. Boste pa o tem gotovo obveščeni. Program konference je še v izdelavi, predvidoma bo prvi dan namenjen področju odprte znanosti in superračunalništva, drugi dan različnim predavanjem in 30-letnici Arnesa, tretji dan pa predstavitvam dobrih praks.

   Lep pozdrav

   Goran