OD PREDSEDNIKA DRŽAVE PREJELI “JABOLKO NAVDIHA”

Gimnazija Franceta Prešerna

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 30. 3. 2022 v Predsedniški palači vročil priznanje “Jabolko navdiha”. Za sistematično delo z mladimi športnimi talenti in za spodbujanje razvoja tekmovalcev in tekmovalk na športnem in izobraževalnem področju je “Jabolko navdiha” prejel Državni panožni nordijski center Kranj, ki sta ga ustanovili Gimnazija Franceta Prešerna Kranj in Smučarska zveza Slovenije.

Priznanje predsednika republike je v imenu Gimnazije Franceta Prešerna Kranj prevzela ravnateljica Mirjam Bizjak, v imenu Smučarske zveze Slovenija pa direktor Uroš Zupan.

Ravnateljica Mirjam Bizjak se je predsedniku republike zahvalila v imenu vseh generacij učiteljev in dijakov. »Veseli in ponosni smo, da je Republika Slovenija prepoznala naše kakovostno delo in že več desetletij prizadevanj, da bi vrhunskim športnikom čim bolje omogočili usklajevanje šolskega dela in športnih ambicij,« je dejala in poudarila, da se je v centru šolalo kar pet dobitnikov olimpijskih odličij – Nika Križnar, Primož Roglič, Peter Prevc, Žan Košir in Vesna Fabjan – ob njih pa tudi številni drugi najboljši slovenski športniki: Anže Lanišek, Žiga Jelar, Anamarija Lampič, Domen Prevc, Jaka Hvala, Maja Vtič, Štefan Hadalin, Alex Cisar, Peter John Stevens ter še mnogi drugi, med njimi nekdanji športniki, danes pa izvrstni trenerji Robert Hrgota, Gašper Vodan, Gašper Berlot, Matevž Šparovec in Grega Žemlja.

Jabolko navdiha
Gimnazija Franceta Prešerna

2 thoughts on “OD PREDSEDNIKA DRŽAVE PREJELI “JABOLKO NAVDIHA”

 1. Tina Podgoršek
  5. 4. 2022 at 15:11

  Spodbujanje športa, zlasti med mladimi je vedno, zlasti v teh časih, dobrodošlo. Pohvala da dodatno motivacijo, voljo in zadoščanje. Povezovanje šol in športnih društev, zvez, omogoča mladim boljše možnosti in razumevanje, ki ga potrebujejo pri usklajevanju šolskega dela in njihovega vloženega truda.
  Poleg družine in šole, bi bila več kot dobrodošla še večja podpora s strani države našim perspektivnim in odličnim športnikom.

 2. Nina Miklavc
  11. 4. 2022 at 21:45

  Izjemni dosežki si zaslužijo izjemno mesto. Slovenski športniki so pravi ambasadorji in promotorji naše države. Lepo je videti, da končno dobijo podporo tudi z najvišjega političnega vrha.
  Športnikom in predvsem mladim športnikom je potrebno nameniti še veliko več, saj – očitno – prav na teh mladih stoji svet.