Spomladanska kampanja eTwinning 2022

Letošnja spomladanska kampanja eTwinning poteka od 1. do 31. marca in bo osvetlila nekatere pomembne vidike povezane s temo leta, kot so trajnostni razvoj, vključevanje, ustvarjalnost, učitelji kot načrtovalci učnega procesa, nova izobraževalna okolja in kombinirano učenje.

V okviru pobude vas vabimo, da skupaj z vašimi učenci in dijaki, premislite kaj je tisto, kar naredi vaše učno okolje prijetnejše, trajnostno in vključujoče (več o temi leta najdete v članku Naša prihodnost je lepa, trajnostna in skupna: šole in novi evropski Bauhaus).

𝗡𝗮 𝗽𝗹𝗮𝘁𝗳𝗼𝗿𝗺𝗶 𝗲𝗧𝘄𝗶𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗟𝗶𝘃𝗲 𝘃𝗮𝘀 𝘇̌𝗲 𝗰̌𝗮𝗸𝗮 tudi 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝘃𝗻𝗶 𝘇𝗲𝗺𝗹𝗷𝗲𝘃𝗶𝗱 »𝗦𝗮𝗻𝗷𝘀𝗸𝗮 𝘀̌𝗼𝗹𝗮«, kjer lahko najdete navdihujoče ideje, interaktivne dejavnosti in spletne seminarje na temo kampanje. Na primer v učilnici za likovni pouk najdete predloge aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti vaših učencev. Na vrtu vas čakajo igre in učno gradivo o trajnostnem razvoju, medtem ko v knjižnici najdete gradivo, ki vam služi lahko kot navdih za projektne aktivnosti. Za dostop do zemljevida in gradiv morate biti registrirani na portal eTwinning.

Članek o pobudi je objavljen tudi na portalu eTwinning.

Avtorica: Maja Abramič