Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 18. novembra, je potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Gre za osrednje dogajanje ob dnevu slovenske hrane, ki ga je razglasila Vlada RS, in ga obeležujemo tretji petek v novembru.

Tudi tokrat smo posebej poudarili pomen zdravega prehranjevanja in zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja. Učenci in zaposleni smo na ta dan zajtrkovali ržen kruh z maslom in medom, mleko ter jabolko. Pri zajtrku in ostalih dejavnostih v šoli in v vrtcu, ki so bile organizirane v okviru dneva slovenske hrane (jutranje, mini in likovne ustvarjalnice v okviru katerih so učenci izdelovali različne izdelke v povezavi z medenim zajtrkom; papirnate in tekstilne čebelice, panj, čebelnjak) so se nam pridružili še županja Občine Črenšovci, gospa Vera Markoja, naš sorojak, mag. Robert Režonja iz Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in lokalni čebelarji iz Čebelarskega društva Črenšovci. Osrednji dogodek Slovenskega tradicionalnega zajtrka je bilo petje pesmi Čebelar. Otroci iz vrtca, osnovne šole ter zaposleni smo se za omenjeni dogodek zbrali v avli vrtca, kjer smo s skupnimi močmi zapeli ˝čebelarsko himno˝ Ansambla Lojzeta Slaka.

2 thoughts on “Tradicionalni slovenski zajtrk

  1. Jasna Černic
    4. 1. 2023 at 10:01

    Tradicionalni slovenski zajtrk je odličen primer dobre prakse, ki se izvaja na vseh osnovnih šolah. V pripravo in izvedbo dneva ste vložili veliko časa in truda. To se zelo dobro vidi iz prispevka in fotografij. Ob taki kulisi in pogrinjku so učenci zagotovo uživali. Le tako naprej!

  2. Mateja Jarc Mickovski
    9. 1. 2023 at 19:33

    Zelo lepo pripravljen tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci so bili zelo izvirni, slike so čudovite.