sBiblos na voljo tudi v letošnjem šolskem letu

Obveščamo vas, da bo osnovnim šolam, srednjim šolam ter zavodom za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami tudi v tem šolskem letu omogočena izposoja e-knjig za domače branje na portalu sBiblos (https://www.sbiblos.si/). E-knjige za domače branje v šolskih knjižnicah so namenjene učencem tretjega vzgojno-izobraževalnega obdobja, dijakom srednjih šol ter učiteljem. V zbirki e-knjig je objavljenih 187 e-knjig, od katerih jih 100 spada v kategorijo e-knjig za osnovne šole ter 102 v kategorijo e-knjig za srednje šole. Nekatere e-knjige so namenjene tako osnovnošolcem kot dijakom.

Uporaba portala sBiblos je za knjižnice osnovnih ter srednjih šol brezplačna, plačnik stroškov izposoje je Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje. sBiblos je povezan s sistemom COBISS, zato je uporaba portala omogočena tistim šolam, ki imajo svoje knjižnice vključene v sistem COBISS in imajo izpolnjene potrebne pogoje (npr. urejen dostop do storitve Moja knjižnica in podpisano pogodbo z IZUM-om o obdelavi osebnih podatkov). Dostop do portala je mogoč z uporabniškim imenom in geslom, kar učenci uredijo v šolski knjižnici, ali z AAI-prijavo.

Vprašanja in odgovore v zvezi z uporabo, delovanjem in dostopom do sBiblosa ter posnetke izvedenih spletnih seminarjev in navodila za uporabo najdete na povezavi: https://www.sbiblos.si/pogosta-vprasanja. Dodatne informacije so na voljo preko telefonske številke 01 400 5728 preko elektronske pošte na naslovu: [email protected]. Vabljeni k prebiranju e-knjig!