Izdelava adventnih venčkov

Otroci so končno dočakali mesec december in z njim tudi praznično vzdušje. V četrtek, 30. novembra, smo se na Osnovni šoli Milke Šobar – Nataše Črnomelj odločili, da bomo izdelovali adventne venčke. Učenci in učitelji so prinesli v šolo veliko naravnega materiala: smrekove vejice, vejice cipres, storže, mah, posušeno sadje. Pozabili nismo niti na pištolo za lepilo, karton, svečke, novoletne okraske.

Pri izdelovanju adventnih venčkov so tako učenci kot učitelji zelo uživali. Vsak je lahko izrazil svojo kreativnost, domišljijo in izdelal unikatni venček. Pomembno je, da smo pri tem vsi uživali, medsebojno sodelovali in si pomagali. Adventne venčke smo odnesli domov, kjer bodo krasili naše mize in nas opominjali na medsebojno ljubezen.

5 thoughts on “Izdelava adventnih venčkov

 1. Sabina Bajc
  11. 12. 2023 at 20:37

  Vse pohvale zaposlenim, da s srčnostjo poskrbijo za iskrice sreče v očeh otrok. Veliko dela, vendar je trud na koncu poplačan. Srečno!

 2. Urška Valenčič
  11. 12. 2023 at 20:57

  Zelo lepo, praznično. Iz slik je razbrati, da so učenci uživali. Velikokrat pozabimo, koliko pridobijo tudi na tak način učenja.

 3. Andreja Perko
  12. 12. 2023 at 17:26

  Lepo je brati članke, kjer tako otroci kot učitelji ustvarjajo in ob tem uživajo ter se medsebojno povezujejo. Sodeč po fotografijah so nastali čudoviti izdelki.

 4. Andreja Ošlaj
  13. 12. 2023 at 09:40

  Prispevek je kot nalašč za ta čas. Lepo je brati in videti, kako učenci ustvarjajo skupaj z učitelji, so kreativni in razvijajo domišljijo. Svoje izdelke s ponosom prestavijo in pokomentirajo, na koncu pa jih odnesejo domov, kjer krasijo njihove mize v tem prazničnem času.

 5. Barbara Zupančič
  21. 12. 2023 at 09:17

  V tem decembrskem času je prijetno z učenci ustvarjati na sproščen način. Ne le, da lahko izrazijo svojo kreativnost, tudi sprostijo se in odprejo. Spoznaš jih v drugačni luči, kot sicer med rednim poukom. Podobnih dejavnosti bi moralo biti med letom še več. Na vaših fotografijah je videti, da so učenci uživali.