Konferenca PCE 2024

IMG 2436 1

IMG 2436 1

Konferenca PCE 2024 je uspešno za nami. Polni lepih in strokovno bogatih izkušenj ter spoznanj, smo se vrnili v svoja domača delovna okolja.

V četrtek 18. aprila je potekal znanstveni del, kjer smo raziskovalci, odločevalci in ravnatelji iz Slovenije in tujine razpravljali na temo umetne inteligence v izobraževanju. Po uvodnem pozdravu vodje programskega sveta konference ddr. Borisa Aberška in rektorja Univerze v Mariboru dr. Zdravka Kačiča sta nas nagovorila plenarna predavatelja dr. Dušan Lesjak (Digitalisation of private and professional life with the emphasis on AI&ML usage/impact on education) ter priznani finski raziskovalec Ilka Tuomi (Critical AI in ED).

V nadaljevanju je še sledila okrogla miza z zanimivimi mednarodnimi sogovorniki pod vodstvom in moderartorstvom dr. Metke Kordigel Aberšek.

Več in formacij o sami konferenci pa bo dostopnih na spletni strani projekta Inovativna pedagogika 5.0.

Petek 19. aprila pa je bil namenjen učiteljem in ravnateljem šol vključenih v projekte Invoativna pedagogika 5.0, I-ŠOLA, B-RIN ter KATARINA.

Vabljeni na spletno stran projekta IP 5.0, kjer boste našli več informacij o samih vsebinah s konference. Vabljeni tudi k ogledu uvodnega filma, ki pojasni na katere izzive odgovarjamo v našem projektu.

Koordinartorji
Koordinartorji

Vodstvo projekta IP 5.0